divendres, 9 de setembre del 2022

Recordant l'Antoni Terrado

 A la ballada de tarda de l'11è Aplec de la Sardana Vila d'Alguaire la cobla Vents de Riella ha interpretat la sardana Girona m'enamora.

Amb aquesta sardana hem volgut retre homenatge a un membre fundador dels Amics de la Sardana d’Alguaire i que el passat 23 de juny ens va deixar als 89 anys d’edat: L’Antonio Terrado. 

Una persona carismàtica, de poques paraules, però sabedor de molta història i que sempre hi era. 
El podem recordar quan ens obria les portes del Casal, ens encenia la calefacció, ens ficava les cadires, ens guardava les bosses, i també ens ficava la música, el nostre DJ particular, i quan deia: va, feu la última que ja és hora... Quant assajàvem punts lliures, al final sempre li preguntàvem, que Antonio com ho ha vist avui? I ell sempre trobava les paraules adients i ens deia: avui no ho heu fet massa bé, però el proper dia anirà millor. Avui ha quedat més conjuntat, avui estàveu més despistats (la major part de les vegades), però per l’actuació ja us quedarà bé, i a totes les celebracions sempre hi tenia el seu lloc reservat.... A les ballades sempre es ficava en un raconet estratègic, on poder-nos observar, refugiant-se del sol amb el seu barret de palla, però sempre allí, preparat per aplaudir-nos. 




I el content que es va fer quan vam anar a ballar sardanes a la residència... 



Una persona que duia sempre la sardana i Catalunya la cor. Va per tu, Antonio, allà on siguis...


Text: Esther Massana Cosialls

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada