divendres, 9 de setembre del 2022

Recordant el Miquel Àngel Escobosa

 A la ballada de nit de l'11è Aplec de la Sardana Vila d'Alguaire, celebrat el dia 3 de setembre de 2022, he pogut ballar i escoltar la sardana homenatge al Miquel Àngel Escobosa, que el passat octubre ens va deixar a l’edat de 64 anys. 

Li volem retre un petit homenatge al que fou el nostre amic i monitor. 


Tot va començar quan la nostra inquietud sardanista i les ganes de ballar, ens van fer anar a parar al Grup Sardanista Balàfia, i allí ens vam conèixer i ens vam començar a endinsar en el món dels aplecs, recorrent diferents pobles i ciutats. 

El Miquel Àngel i la Maria, ho voltaven tot. Anaven a tots els aplecs: el dia de la Mona a Preixana, a principis del mes de juny a Calella, a Flix, i a tants i tants altres indrets. I els d’Alguaire, com no, ens vam afegir al carro. Amb la nevereta carregada, i amb els dolços que la Maria preparava, compartint molt bones estones. 

Després van venir les ganes de participar als concursos de sardanes i aquí, va ser quan li vam proposar al Miquel Àngel que ens fes de monitor. Amb la seva experiència i la seva oïda pels aires, segur que faríem un bon paper. Ens deia: no cal que compteu tota la sardana que el salt és al ........, compàs, compàs, aire, petit i viu, amunt.... I de tant en tant ens treia targeta roja perquè no estàvem per la feina... 

Una persona que vivia per la sardana i que sabia transmetre aquesta passió. Miquel Àngel, et recordarem sempre i segur que allà on siguis ja se t’ha girat feina ensenyant a ballar sardanes.


L'hem recordat amb la sardana que porta per títol: En MIQUEL ÀNGEL DE LINYOLA de Martí de Joan. Estrena a Lleida el 15 de juny 2013 en la Cloenda del curs del Grup Sardanista Balafia de Lleida.


Text: Esther Massana Cosialls

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada