dimecres, 22 de novembre del 2017

Nit de la Sardana 2017 a Alguaire

El dissabte 18 de novembre hem tingut la satisfacció d'acollir a la nostra població la Nit de la Sardana 2017, la gran festa del sardanisme lleidatà.
El taller infantil de teatre va donar el tret de sortida als actes amb la representació de l'obra Tocats per la Sardana, escrita i dirigida per Gemma Massana amb la col·laboració del grup Lo Treato, els Merlinets i els Amics de la Sardana d’Alguaire.
 A continuació la Bellpuig Cobla ens oferí un meravellós concert amb música catalana i d'arreu del món. Durant el concert els petits sardanistes van irrompre a l'escenari per explicar-nos el que suposa ballar sardanes per ells i el joves sardanistes ens sorprengueren amb un emotiu manifest a favor de la llibertat a Catalunya al mateix temps que la cobla interpretava el Cant dels Ocells. A continuació les notes de la Santa Espina ens van fer esborronar, unint-nos a la campanya "Música per a la llibertat de Catalunya" per aportar escalf als presos polítics i per defensar la recentment proclamada república catalana des del moviment cultural català.

Després d'aquest emotiu acte la tarda continuà amb el lliurament de trofeus del 43è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

Per tancar els actes de la tarda, els assistents vam poder degustar un còctel al temps que sonava el ritme del grup de batuca Petebé.A 2/4 de 10 de la nit arribà el moment més esperat de la festa, el lliurament del premis Sardalleida i Rotllana.

Abans però, la Federació Sardanista va voler reconèixer la feina feta pel Marc Rovira al llarg dels sis anys que ha estat vinculat a la Federació, en el moment que deixa aquesta tasca.

El Premi Sardalleida 2017 va ser atorgat a la família Saladrigues, nissaga de músics vinculats a la Bellpuig Cobla des dels seus inicis. 
El Premi Rotllana 2017 va ser atorgat a Pilarin Bayés per la seva contribució a la divulgació de la sardana a través dels seus dibuixos.

La vetllada continuà amb el sopar que fou animat amb el joc "No passis de la sardana". Els més joves van participar a la 3ª gimcana jove amb un seguit de divertides proves. Al llarg de tota la nit els assitents van poder participar al concurs de fotografia Nit de la Sardana 2017 a Instagram i es van poder fer fotos al photocall instal·lat a la sala.
Per acabar, una animada ballada a càrrec de la Bellpuig Cobla va cloure una inoblidable vetllada.
Podeu veure un complert reportatge fotogràfic al face del Manolo Arroyo aquí
Fotografies: Ramon Martí i Queraltó i Manolo Arroyo.

El nostre més sincer agraïment la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, a l'Ajuntament d'Alguaire, al grup  Lo Treato, a l'Esbart Bell-Camp, al grup de batuca Petebé, als Merlinets, a la colla Flor del Segrià, a l'Enriqueta, la Dolors i l'Enriqueta i a tots els assistents per la vostra col·laboració i participació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada