dimarts, 15 de novembre del 2016

Correllengua 2016



Amb la celebració del Correllengua 2016 a Alguaire  ens afegim a la crida que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana fa cada any, des de’n fa ja 20, per promoure la nostra llengua i la nostra cultura: per tal de garantir-ne la plena normalització, acabar amb la menysvalorització i reclamar el reconeixement  d’ unitat i oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
Enguany hem gaudit d'una gimkana per la llengua amb 7 equips participants i un total de 34 noies i nois que van superar un seguit de proves.
Vam començar amb l’actuació de la coral Ginestell, seguida de la primera prova. Després iniciàrem el cercavila pels carrers del poble acompanyats per la Batuka PeTeBé ,que ens portà a la Plaça Sant Faust, al local de la Penya Blaugrana 2-6, a la plaça Catalunya, a la Plaça Portal i  a la Plaça Peretó. En aquest diferents indrets gaudírem d’actuacions del ball de bastons amb  els Bastonesrs de Balaguer, de sardanes amb els Merlinets i es proposaren diferents proves.







 































TASTET LITERARI i LECTURA DEL MANIFEST
Com cada any, el Correllengua serveix per a recordar la figura i l’obra d’un personatge de prestigi, ja desaparegut, i que s’hagi significat per la seva estima envers la llengua i el país. Enguany la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana dedica el Correllengua  a Montserrat Roig i per tal d’acostar-nos a la seva figura hem llegit uns fragments de la seva obra. 
El manifest ha estat escrit per Vivcenç Villatoro i reivindica el paper de la llengua com a cohesionadora dels pobles. Podeu llegir-lo sencer aquí.





Agrair a totes les entitats la seva participació en els actes del Correllengua i el seu compromís per la nostra llengua i la nostra cultura: a l’Ajuntament d’Alguaire , a l’Escola Teresa Bergadà, a la Penya Blaugrana 2-6, al CE Alguaire,  a la Coral Ginestell, al grup de Batuka PeTeBé, als Bastoners de Balaguer i Nous Grallers d’Agramunt, a l’Associació de Dones Merli,  a Lo tReato,  i als Amics de la Sardana.  I moltes gràcies a aquests nois i noies valentes que han participat a la gimkana  i a tots els que ens hi han acompanyat .

Trobareu la totalitat de les fotos de la jornada aquí,  aquí i aquí 
Agraïm les aportacions de Joan Inglés, Manolo Arroyo i Joan Folguera.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada