dijous, 10 de desembre del 2015

Correllengua 2015, una gran festa!!

Ens afegim a la crida que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana fa cada any  per promoure la nostra llengua i la nostra cultura: per tal de garantir-ne la plena normalització, acabar amb la menysvalorització i reclamar el reconeixement d'unitat i oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
Hem començat amb el  1r dictat infantil, enguany com a novetat, perquè també volem impulsar i premiar el coneixement i valoració de la nostra llengua escrita, i ben escrita.

A continuació la Coral Ginestell s’afegeix als actes amb actuació de les diferents seccions de la coral.
Després el cercavila pels carrers del poble acompanyats per la Batuka PeTeBé ,i en la qual gaudim del ball de bastons amb  els Bastonesrs de Balaguer i de sardanes amb els Merlinets i els Amics de la Sardana.


Finalment, al Trull podrem participar del berenar poètic, en homenatge a Ovidi Montllor, personatge del a nostra cultura al qual es dedica el Correllengua d’enguany.

Com cada any, el Correllengua serveix per a recordar la figura i l’obra d’un personatge de prestigi, ja desaparegut, i que s’hagi significat per la seva estima envers la llengua i el país. Enguany la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana dedicà el Correllengua al polifacètic cantautor i actor Ovidi Montllor i Mengual.  És per això que el Grup de Lectura de la Biblioteca ha preparat uns poemes d’aquest autor i la Gemma Massana una presentació . Tot plegat ens acosta a la figura d’aquest personatge.

Liurament dels premis del Dictat Infantil
Lectura del manifest
Agrair a totes les entitats la seva participació en els actes que hem celebrat i el seu compromís per la nostra llengua i la nostra cultura: a l’Ajuntament d’Alguaire , a l’Escola Teresa Bergadà, a la Coral Ginestell, al grup de Batuka PeTeBé, als Bastoners de Balaguer, a l’Associació de Dones Merli, al Grup de Lectura de la Biblioteca Josep Lladonosa, a Lo tReato, a la Coral Bell-Camp i als Amics de la Sardana.  Excusar la Penya 2 a 6 i el Club Esportiu Alguaire perquè haurien volgut participar però Lectura  tenien un compromís important.
I moltes gràcies a tots els que ens heu volgut acompanyar .

Trobareu la col·lecció complerta de fotos aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada