dilluns, 7 de setembre del 2015

V Aplec de la Sardana Vila d'Alguaire

El dissabte 5 de setembre ha estat un dia per recordar!! Hem celebrat el cinquè aplec i ha estat una meravellosa festa sobretot perquè ens hi han acompanyat moltíssims amics i amigues i perquè hem ballat fins a l'esgotament i hem compartit moments molt emotius.
Els Amics de la Sardana d'Alguaire volem agrair a tots aquells que ho heu fet possible:
- Als patrocinadors i col·laboradors: Ajuntament d’Alguaire, Diputació de Lleida i Institut d’Estudis Ilerdencs, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Confederació Sardanista de Catalunya i Federació sardanista de les Comarques de Lleida, Coordinadora d’Aplecs de la Sardana de les comarques lleidatanes, i San Miguel.  

- Als col·laboradors locals: Esbart Bell-Camp, Bar Casal, Catalunya Caixa, CEFRUCO- Grup ACTEL, Grup Català, Hortícola Farré, Faust Guàrdia, Ilerlàser, S.L.(Alcoletge), Josep Mª Agustí, Lolita Gonzalez Margullon, Lladanosa Casals, Macot, Olis de Malpartit, Cal Pinela, Joan Serramona, Soldevila, Vicent Moreno
i als sardanistes vinguts d'arreu: Agramunt, Alcarràs, Alcoletge, Alfés, Algerri, Almacelles, Artesa de Lleida, Balàfia, Cambrils, La Seu d'Urgell, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Reus, Rosselló, Salou, Sant Vicenç dels Horts, Solsona, Sudanell, Tàrrega, Torregrossa, Torres de Segre, València i Vilanova de Segrià ( disculpeu si ens n'hem deixat algun, si és així ens ho comuniqueu al correu amicsdelasardana@gmail.com i ho arreglarem).

Plaça La Sardana, 19:00 Tot és a punt!





 La Cobla Vents de Riella ja és a lloc....


L'encesa del pebeter  per part de Josep Mª Roig, ex-president de l'entitat i impulsor de la idea de la flama, dóna lloc a l'inici del V Aplec de la Sardana Vila d'Alguaire


 Durant la ballada es ret homenatge als socis sardanistes desapareguts durant l'any: la Maria Justribó i el Joan Mas amb la sardana Andorrans d'ací i d'allà. 







La darrera sardana de la tarda Vingut de les Estrelles va servir per retre homenatge al fiscornaire Ramon Vicens i la vam ballar en rotllanes concèntriques mentre la seva cobla, Vents de Riella,  la interpretava. Va ser un moment molt emotiu, que va continuar amb el repicó ballat com a sardana de germanor.




 I a reposar forces!!!




La cobla Contemporània és gairebé a punt de sortir a l'escenari per a la ballada de la nit.



A les postres vénen els homenatges i reconeixements: membres sortints de la junta, monitors, guanyador del concurs de cartells...








I el corresponent sorteig de regals: productes de la terra com les figues, la fruita de temporada, l'oli, i el vi.


Amb la cobla Contemporània comença la ballada de la nit i a la segona sardana, En Miquel Àngel de Linyola, presentem la colla Flor del Segrià que li dedica un homenatge al Miquel Angel Escobosa, monitor de molts anys a Alguaire i del qual hem après el que sabem la majoria dels integrants de la colla. Esperem que tingui molts èxits i sobretot que representi Alguaire als concursos sardanístics durant molts anys!









Felicitem la cobla Contemporània pels seus 20 anys, ballant la sardana Vint Tocats en rotllanes concèntriques unisex (diguem-ho així...)









La colla Dolç Infern, del Grup Sardanista Montserrat ens va oferir una exhibició de punts lliures amb la sardana Roure Vell a Mallorca.




Després va venir la sardana Excel·lent Gentilesa, dedicada l José Luis Vela, autor del cartell d'enguany) i després el concurs de colles improvisades amb el corresponent galop d'entrada, però, com que tothom ballava, no us en podem mostrar fotografies. I de l'hora del coc amb xocolata i el cava tampoc... deu ser que devíem tenir feina a reposar forces.

La ballada va acabar amb la cobla Contemporània al mig de la plaça, amb el repicó i el galop esbojarrat per completar la festa.




Podeu trobar més fotos a : https://goo.gl/photos/FAXT4n7iHjRaQZpUA

Fotografies: Joan Folguera, Josep Mª Roig i altres. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada