diumenge, 12 de juliol del 2015

Sardanes a la Fresca, XI Volta comarcal del Segrià

El divendres 10 de juliol, Alguare va acollir la segona ballada de la XI Sardanes a la Fresca del Segrià.
Ja a la tarda vam començar els preparatius per a la festa
La plaça la Sardana es va omplir amb més de tres-cents sardanistes vinguts d'arreu de la comarca: Amics de la Sardana d'Almacelles, Agrupació Sardanista d'Artesa de Lleida, Associació Ixmucané de Lleida, Grup Sardanista Balàfia, Agrupació Sardanista Germanor de Torrefarrera, Agrupació Sardanista de Puigverd de Lleida, Grup Sardanista 27 d'Abril i Escola de Sardanes de Torres de Segre, així com sardanistes de Maials, Alfés  i també de comarques veïnes a més a més dels nombrosos veïns i veïnes d'Alguaire.
Vam comptar amb la presència de les autoritats locals, l'alcalde Antoni Perea, la majoria de regidors del consistori, la presidenta del Consell Comarcal del Segrià, Mª José Ivnernón així com també el President de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida Carles Vall i la presidenta de la Coordinadora d'Aplecs Mª Lurdes Martí.

La cobla Ciutat de Lleida va interpretar les nou sardanes de la ballada, que va comptar també amb el galop i la sardana de colles improvitzades. La setena sardana de la niit fou Catalunya del mestre Enric Morera al qual es ret homenatge en aquest cicle, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement.

Els asistents van mantenir un respectuós i emotiu minut de silenci en memòria de l'estimat sardanista Joan Mas, que ens deixà el passat 7 de juliol.

Ha estat unA GRAN VETLLADA i volem agrair a tots els que l'heu fet possible: a l'àrea de Cultura del Consell Comarcal que promou el cicle, a l'Ajuntament que ha organitzat l'acte, a l'Esbart Bell-Camp per la cessió de les instal·lacions, als nombrosos socis del Amics de la Sardana d'Alguaire que us heu sumat als preparatius durant la tarda, plantant cara al calor sufocant, i a tots els sardanistes i veïns per la vostra assistència. 

Fotos: Josep Mª Roig, Judit Teixiné, Miquel Angel Escobosa.

Ja tenim aquí el video que ens ha preparat el Manolo Arroyo, per recordar tots els bons moments.
Gràcies Manolo!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada