diumenge, 22 de juny del 2014

Dia universal de la Sardana.

El 22 de juny hem celebrat el Dia Universal de la Sardana amb la tradicional ballada al Sagrat Cor a les 12:00. 
El Dia Universal de la Sardana se celebra sempre el diumenge previ a Sant Joan i suposa un símbol unitari entre totes les activitats sardanistes programades aquest diumenge. Així, per fer efectiu aquest enllaç s'interpreta a arreu una sardana comuna. Enguany, el títol escollit és "Flordeneu", una sardana escrita l'any 1960 pel compositor Lluïs Lloansí. Aquesta peça s'ha triat perquè aquest 2014 se celebra el centenari del naixement d'aquest compositor fill de Sant Feliu de Guíxols.
Els sardanistes d'Alguaire hem ballat la sardana Flordeneu mentre sonava des de les emissores de ràdio d'EMUN FM a la mateixa hora a tots els pobles Albesa, Alfarràs, Almenar, Corbins, Torrefarrera  i Alguaire, on la podíem sentir per la megafonia municipal.

Els Amics de la Sardana volem agrair l'emissora de ràdio EMUN FM i l'Ajuntament d'Alguaire, la seva participació en aquest esdeveniment i l'interès demostrat perquè hagi estat possible. 











Un video sobre Lluís Lloansí




Heu vist quina foto han triat a l'ENS de l'Associacionisme Cultural Català per a la notícia del dia universal de la sardana d'enguany? Mireu, mireu aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada