diumenge, 28 d’abril del 2019

Parlem de la sardana amb Xavi Piñol



En el marc de l'Abril Cultural a Alguaire, el divendres 26 d'abril hem pogut compartir una agradable estona amb Xavi Piñol que ens ha presentat el seu disc. Amb ell hem escoltat la veu de l'intèrpret i el compositor, una altra mirada que complementa i amplia el nostre coneixement de la sardana.





Xavi Piñol. Qui és?


La seva incansable inquietud emprenedora fa que actualment Xavi Piñol sigui un reconegut i destacat músic polifacètic capaç de combinar, amb rigor, l’activitat d’intèrpret de tible amb la tasca docent i creativa. L'any 2002 comença la seva tasca compositiva i l’any 2009 s’apropa a l’àmbit de la gestió i producció d’espectacles.


Des d’aleshores, Xavi Piñol s’ha desenvolupat en aquest món tot dissenyant, produint i promocionant un ample nombre de propostes i activitats culturals relacionades amb la cobla i a la sardana, totes caracteritzades per la creativitat, la qualitat artística i l’adaptació de la tradició a la modernitat que ofereix el s. XXI.








Mirant al meu voltant · tible i sardanes.


Apadrinada pel reconegut periodista i comunicador de Catalunya Ràdio Xavier Solà, el ja consolidat músic i compositor Xavi Piñol ens presenta Mirant al meu voltant · tible i sardanes, la proposta discogràfica que ha dissenyat i produït juntament amb la Cobla Marinada el passat mes de maig.


Sota la direcció musical de Marc Timón, Mirant al meu voltant · tible i sardanes pretén ser un recull d'experiències musicals del mateix Xavi Piñol viscudes al llarg dels seus 25 anys com a músic de cobla. A més, també mostra la versatilitat i la força del tible, el seu instrument, dins la cobla.


Durant la xerrada hem gaudit amb l'audició comentada d'alguna de les peces que conté el disc i de la interpretació de diferents fragments musicals a càrrec del mateix Xavi Piñol.
També hem pogut adquirir el seu CD Dedicat i signat personalment.




MOLTES GRÀCIES XAVI !!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada