dissabte, 21 d’abril del 2012

La nostra contribució als actes de l'Abril Cultural 2012




Sardana Curta
Titulada La Santa Pau
Aquesta peça la ballaran tots els sardanistes grans i petits.
Apareix a la primera meitat del segel XIX  i la trobem entre el contrapàs i la sardana que coneixem avui dia.
Té una forma musical de 24 compassos amb una extensió melòdica definida i fixa que no representa cap dificultat pels balladors, els quals la  reparteixen de forma igual els passos a totes les sardanes.

Sardana de punts lliures

Titulada Penya Blaugrana Manresa de Dolors Viladrich
Aquesta sardana la vam assajar per la inauguració de la penya Blaugrana d’Alguare i esperem que aquesta tarda ens porti sort....
La ballaran els Merlinets més petits

Galop de fantasia i La sardana de punts lliures

El galop de fantasia amb els compassos de la Marxa Radetzky el ballaran la Colla Alguairenca i els Merlinets Grans
Seguidament aquests mateixos dansaires ens oferiran la sardana, Colla Roca de Jordi Leon, ens la oferiran amb punts lliures.

Sardana de Germanor

En aquesta sardana ens acomiadem i us convidem a tots els assistents a ballar la sardana Tossa Bonica de Francesc Mas i Ros

Aquí teniu una petita mostra fotogràfica i moltíssimes gràcies a tots els que ens heu pogut acompanyar




















dimecres, 4 d’abril del 2012

Segona i última sessió de la 2a part del Taller de Capgrossos

Bé, les monitores i els membres de la junta dels Amics de la Sardana havíem previst que la segona part del taller de Capgrossos durés 3 dies, però com que els participants i les monitores són molt ràpids, hem acabat en dos dies.



Ara solament caldrà fer els darrers retocs abans de que per la Fira de Maig 2012 els puguem passejar pels nostres carrers.


Cal dir que ha estat una experiència molt agradable i gratificant, en la que hem fet una mica de tot: dibuixar, treballar amb paper cola, enguixar, pintar, perfilar i com no podia ser d'una altra manera també hem jugat i ens hem divertit.


Des dels Amics de la Sardana voldríem agrair la col•laboració de tots els que hi heu participat i especialment de les nostres monitores: Ester Llovera, Antonieta Farreny, Gisela Gardenyes, Ramona Mateu, Montse i Marta Oliva.


Elles, les monitores, han estat les peces claus d'aquest taller....no van demanar res a canvi i van aportar moltíssim.


MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTES...







dilluns, 2 d’abril del 2012

Primera sessió de la 2a part del Taller de Capgrossos

Aquesta tarda ens hem retrobat per començar a pintar els capgrossos que vam iniciar el Nadal 2011.
Tot plegat ha anat més ràpid del que havíem previst i fins i tot  podrem donar el taller per acabat demà mateix.
Hem aprofitat el bon temps i hem muntat les taules de treball a sota de la carpa de la plaça del costat del Casal, tal i com podeu veure en les següents fotografies...
Demà més. NO HI FALTEU















Taller de Sardanes a l'Escola Clemència Berdiell d'Almenar

Per segon any consecutiu, els Amics de la Sardana d’Alguaire, han impartit un taller de sardanes als alumnes de l’Escola Clemència Berdiell d’Almenar.
La iniciativa promoguda des de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Almenar, s’ha desenvolupat dins l’horari lectiu, comptant, així, amb la col.laboració del professorat del centre educatiu.
Enguany, s’ha fet extensiu a tots els cursos, des de primer fins a sisè, i per tant,  uns 180 alumnes aproximadament, han practicat els passos de la sardana.
Les classes, que han tingut lloc durant aquest mes de març, han anat a càrrec de la monitora dels Petits Merlinets, la Gemma Massana.
Com en l’anterior edició, els alumnes han puntejat curts i llargs, s’han atrevit amb algun punt lliure i han saltat al ritme del galop.
Un taller, on a través del joc i la diversió, es pretén apropar el món sardanista a l’escola,  per donar a conèixer la nostra dansa als més petits.

Participació en la Inaguaració de la Penya Blaugrana d'Alguaire

El dia 25 de març els Amics de la Sardana d'Alguaire vam poder participar en els actes d'inaguració de la Penya Blaugrana d'Alguaire.
Vam ballar 4 sardanes de 4 tirades:
  • Capital del Cava, de Joan Làzaro i costa
  • Penya Blaugrana Manresa, de Dolors Viladrich. Exhibició de punts lliures a càrrec dels Merlinets
  • Gràcies i adeu, de Aguatí Serratacó i Costa
  • Lleida Sardanista 2011, de Martí De Joan
Cal destacar l'alta participació de molts sardanistes, fet que va ajudar a fer més lluïda la celebració i ens fa molta il·lusió que les associacions compteu amb nosaltres en les vostres festes. Moltes gràcies a tots i totes....